woensdag 6 maart 2013

Ik loop achter..

Ooo, ik moet echt vaker bloggen.. Niet dat ik nou zo onwijs veel naai, maar wat ik dan naai moet er toch wel op komen.

Doen we nu maar weer gewoon een ouderwetse opsomming ;)

Het jongetje voor wie het kraamkadootje uit deze post bestemd was, was inmiddels geboren. Bijpassend bij het shirtje een broekje met applicatie en naam gemaakt, zodat hij dat als setje aankan.

De winter in aantocht, nieuwe sjaals nodig! Ik had nog een hele berg oude t-shirts liggen en besloot daarvan loop-sjaals te maken. Voor de kinderen met restjes van hun eigen oude t-shirts. 


Ooit had ik bij Ikea een stofje meegenomen waar ik direct een rokje voor mezelf in zag. Ik ben niet zo'n held in rokjes voor mezelf naaien en dus bleef dit maar liggen. Tot ik het stofje weer tegenkwam en toch maar de stoute schoenen aantrok. Het boek van MmeZsazsa erbij en aan de gang. 
De zoom moet ik nog eens anders doen, ivm tijdgebrek (ik wilde 'm aan!) heb ik er even snel een rolzoom van de locker opgedaan, maar ik vind de kleur hiervan toch te veel afsteken. Een belegje wil ik er dus nog tegenaan maken. 

Tussendoor nog wat handdoeken op bestelling geborduurd

Zoonlief vroeg zich af wanneer ik nou eens wat voor hem ging maken. Hij wilde heel graag een shirt met een 'binnendoorzak' en 'twee mouwen'. Op de Sancho clubdag bij Lilian stoere superheldenstof gehaald en gecombineerd met antraciet en grijs die ik nog had liggen. 
Shirt is helemaal goedgekeurd! (op de foto lijkt het alsof de zak scheef zit, dit is niet zo gelukkig ;) )

En nu wil dochter zelf wel leren naaien. Ze heeft alleen het geduld en concentratie van een fruitvlieg, dus rustig beginnen maar. Eerst goed nadenken wat je wilt en welke stoffen je wilt. Ze heeft het patroon overgetrokken nadat ik het op stof gelegd had overal met een zoommaatje (helaas een kartonnen en met viltstift gaat dat uiteindelijk toch niet zo lekker, er is nu dus een hoekje uit) een centimeter naadtoeslag omgetekend en daarna geknipt. 
Die dag ook een vriendin geholpen met naaien en tips en trucs en patronen verbouwen. Ik voelde me net een naai-juf! :D
Vriendin was helemaal gelukkig met haar verbouwde rokje, en dochter met haar shirt. Op de locker vond ze wat eng, dus het meeste naaien heb ik zelf gedaan maar binnenkort gaan we eens een rokje maken, kijken of het met katoentjes wat makkelijker voor haar gaat.

De ietwat opvallende stoffencombinatie komen dus geheel van de bijna 9-jarige in kwestie ;) Geen opmerkingen: